نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد که خواب مناسب و بهموقع رفتن به رختخواب میتواند به طور مؤثری به تنظیم و ثبات قند خون کمک کرده و نوسانات آن را کاهش دهد. این یافتهها اهمیت خواب را به عنوان یکی از عوامل اصلی در مدیریت و پیشگیری از دیابت به نمایش میگذارد.
خواب کافی، کلید ثبات قند خون و پیشگیری از دیابت
به گزارش ایرنا، پژوهشگران آزمایشگاه علوم زیستی و زیستپزشکی وِستلِیک در چین با استفاده از دادههای سیستمهای پایش مداوم قند خون (CGM)، نشان دادند که خواب ناکافی و دیر به رختخواب رفتن با نوسانات بیشتر قند خون در بزرگسالان ارتباط دارد. افرادی که مدت زمان خواب کوتاهتری دارند و شبها دیرتر به خواب میروند، معمولاً نوسانات قند خون بیشتری را تجربه میکنند.
این مطالعه که در مجله جاما نِتوُرک منتشر شده، به طور خاص بر تأثیرات طولانیمدت الگوهای خواب بر کنترل قند خون تأکید دارد. در این پژوهش، محققان دریافتند که خواب ناکافی یکی از عوامل افزایش نوسانات قند خون است که این نوسانات میتوانند خطر ابتلا به دیابت و سایر مشکلات متابولیک را افزایش دهند.
در این پژوهش آمده است که بهبود کیفیت خواب میتواند عامل مؤثری در بهینهسازی کنترل قند خون باشد و حتی به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک کند. پژوهشگران تاکید کردند که خواب کافی و رفتن به رختخواب در ساعات مناسب شب، میتواند به افراد کمک کند تا از نوسانات قند خون جلوگیری کرده و سلامت متابولیک خود را حفظ کنند.
به گفته تیم پژوهش، خواب و الگوهای خواب به طور قابل توجهی در تنظیم قند خون تأثیر دارند و افراد باید به این نکات توجه ویژهای داشته باشند تا از مشکلات بهداشتی و متابولیکی جلوگیری کنند.